Evropský pohár 2017 Hirschau

12.10.2017 11:17

 

Stanislav Partl při hře na milovaném saduritu v německém Hirschau v rámci Evropského poháru družstev.

Europapokal 2017 Hirschau

Po delší době se náš klub opět probojoval k účasti na mezinárodních pohárech. Naposledy se tým zúčastnil Poháru NBC 2013 v Augsburgu. Cílem bylo napravit si reputaci na těchto akcích po slabých výkonech i výsledcích během posledních tří účastí. Letošní Evropský pohár se odehrál na šestidráze v nedalekém německém městečku Hirschau.

V úterý proběhla akreditace a technická porada na kuželně, nic převratného jsme se nedozvěděli, a tak jsme po slavnostním zahájení mohli odjet na ubytování, kde jsme si udělali vlastní poradu, na níž jsme vytvořili sestavu a vytyčili cíl, kterým bylo bojovat o páté místo zajišťující účast v Lize Mistrů. Po nezdarech na minulých ročnících jsme se rozhodli postavit sestavu spíše ofenzivněji a zkušenější hráče postavit dopředu.

Ve středu dopoledne tak jako první na dráhy nastoupil Standa Partl. Prvním rozhozovým hodem zjistil, že se nehraje na segmentových drahách, jak jsme mylně předpokládali, ale na námi „oblíbeném“ saduritu. Po vydařené první dráze (151) přišel propadák na druhé (131). Ve druhé půli ale Standa zabojoval a vytáhl výkon na 594, což pro nás byl výborný začátek. Škoda pěti chyb v úvodní šedesátce, mohlo to být i lepší. Chvíli po poledni nastupoval na dráhy Vašek Rychtařík. Předváděl po celou dobu kvalitní hru, jen na všech drahách mu nevyšel závěr dorážek, což jej připravilo o skvělý výkon. Celkově zahrál velmi pěkných 586, a to nebylo vůbec málo. Kromě týmů největších favoritů (Bamberg, Zaprešič, Szeged) jsme rozhodně výsledkově nezaostávali. Třetí nastupoval večer v poslední rundě Tomáš Valík. První dráhu přelezl jen těsně přes 140, dost jeho výkon ovlivnily potíže s kuželnou. První třicítku hrál 31 minut, když nehodil bez přerušení víc než tři hody (a i to se stalo pouze dvakrát). Poté ale domácí technické problémy zvládli a obdobně i Tomáš svoji hru. Všechny zbývající dráhy hrál parádně, na trojce dráze dokonce atakoval rekord dráhy a přelezl 170. Celkově 611 kuželek. Perfektním výkonem posunul tým vysoko pořadím, dokonce před velkého favorita ze Szegedu na třetí místo.

Ve čtvrtek jsme začínali v 8:00 ráno. V tento nekuželkářský čas nastoupil Jirka Ouhel. První půlku měl velice solidní 282, když měl výborné plné a slabší dorážku. Třetí dráhu předvedl obdobnou jako první dvě dráhy. Na poslední dráze ho před dalším výborným výkonem zastavil „čest práci“ a tak nakonec zůstal na 567 kuželkách, což byl zejména s brzkým ranním startem dobrý počin. Na páté pozici nastupoval benjamínek týmu, loni ještě dorostenec, Ondra Matula. Na začátku svojí hry byl trochu nervóznější, hra nebyla taková, jakou by si představoval, hody nebyly příznivé a tak přelezl v půli jen dvěstěšedesátku. Druhá polovina už byla z jeho strany uvolněnější a pěknou hrou překonal třísetbodovou hranici. Celkových 567 nás drželo stále v boji o Ligu Mistrů. Chtělo to však výborný výkon koncáka Martina Švorby. Náš rutinér začal pěknou dráhou přes 150, ale druhá dráha ho zbrzdila. Ve třetí se opět vrátil a výborným závěrem dorážek se opět dostal přes 150. Čtvrtou dráhu zahrál znovu velmi dobře a tak zakončil svoji hru s výborným číslem 590. Na vedlejších drahách ale za Italský Sterzing předvedl perfektní hru Rakušan Gruber (632) a přelezl nás o 8 kuželek. V závěru se před nás o dvě kuželky dostal ještě tým Trstené.

Celkově jsme nahráli 3515 kuželek, což je velice dobrý výkon, nikdo z hráčů nepadl výkonem dolů a tak jsme s předvedenou hrou spokojeni. Trochu smolně jsme v závěru přišli o vysněné páté místo a tím i možnost zahrát si v Lize Mistrů s týmem Zerbstu. Ale pozitivní pocity z předvedené hry v nás zůstávají.  V hledišti měl jednoznačně nejlepší podporu tým takřka domácího Bambergu, v tomto ohledu jsme byli hned za nimi. 

 

Kompletní výsledky zde!